dissabte, 19 de març del 2016

HISTÒRIA DE SAM. DEUS EX MACHINA: "un dels llibres més entretinguts que hi ha a la biblioteca"

Us deixe ací l'enllaç del treball realitzat per uns alumnes, Ferran Llabata Alfonso i Javier Navarro Martínez, els centres dels quals no conec. El format és molt modern i, la veritat, m'agrada el que diuen del llibre:



Per a elegir aquest llibre, vam anar a la biblioteca del centre ja que els llibres que es proposaven a l'aula no ens pareixien molt entretinguts ni ens cridaven l'atenció. Una vegada en la biblioteca vam endinsar-nos en un món de títols. Tots ens pareixien intrigants però al arribara la prestatgeria de llibres de ficció vam trobar-nos amb la imatge d'un cíborg que ens va impactar. Després de llegir el revers ens decidírem finalment a llegir aquest llibre.
...
És un llibre entretingut i que et sorprén al final però d’una forma un poc patètica, efectivament i com no podia ser d’una altra forma, amb un Deus Ex Machina. Expressió actualment utilitzada per referir-se a un element extern que resol una història sense seguir la seva lògica interna. Des del punt de vista de l'estructura d'un guió, "Deus ex Machina" fa referència a qualsevol esdeveniment la causa ve imposada per necessitats del propi guió, pràcticament de forma desesperada. Aquesta expressió deriva del seu mateix ús al teatre clàssic on un Déu de repent apareixia amb una grua i solucionava tota l’historia, pel que el seu significat és “deu des de la màquina” Durant la trama sí és veritat que aconsegueix explotar la teva empatia per l'acció i et manté enganxat al llibre al veure com els robots estan caçant als humans en l'expedició i afegint tot el context futurista/apocalíptic crea un ambient de tensió molt entretingut, així com la possible connexió del protagonista amb Hanna.


No obstant això, és un dels llibres més entretinguts que hi ha a la biblioteca.