dilluns, 29 d’abril del 2019

Unes veus a l'altra part del mur


Unes veus a l’altra part del mur és la meua última novel·la publicada. Ha obtingut el 38é Premi Enric Valor de Literatura Juvenil, que concedeix l’Ajuntament de Picanya, i ha estat publicada per Edicions del Bullent, en la col·lecció L’esplai.
Unes veus a l’altra part del mur és una novel·la de por, en el sentit més clàssic; més concretament, una narració de fantasmes, en la qual no amague la meua admiració per Lovecraft, com explicaré més endavant, i també per Edgar Allan Poe, per Maupassant, per Henry James i per tants altres autors i autores de terror, capaços de furgar de la manera més esclaridora en el més profund de l’ànima humana a través de l’anàlisi dels nostres temors més atàvics.
Unes veus a l’altra part del mur conta la història de Paula, una adolescent amb una sensibilitat extraordinària, que la fa capaç de comunicar-se des de ben petita amb els morts. La seua vida aparentment tranquil·la, en un mas de la Vall de Laguar, a prop del barranc de l’Infern, canvia de sobte quan son pare mor i ella ha de traslladar-se a Barcelona, a casa de la seua àvia. En aquest pis elegant del barri de Sant Gervasi, mitjançant la influència d’una esgarrifosa presència sobrenatural, Paula descobrirà la verdadera història de la seua família, uns fets amb un rerefons terrible, que arrossegaran també la jove protagonista.
Dic a la novel·la:             
…algunes persones, sorpreses per una mort prematura, inesperada o antinatural, deixen com oblidats en el món físic, en el món real dels vius, els seus sons més íntims, aquella realitat no corpòria que habita en el subconscient més profund; com si no s'hagueren pogut morir del tot, com si d'alguna manera els seus pensaments i les seues obsessions es resistiren a desaparèixer i els feren creure que, d'alguna manera, mentre dormen el seu son difunt, encara existeixen i són vius.
 El que he pretès amb la novel·la és fer somniar les lectores i lectors amb la lectura. Passar per la sensació de catarsi que també posseeix la por, sabent que en acabar el llibre, en arribar a la pàgina final, s’haurà acabat tot i podrem mirar-nos la nostra realitat amb una llum nova.

Podeu llegir en aquest enllaç la crítica que PEP MOLIST  ha fet de la novel·la a la revista Faristol.
També us deixe ací la ressenya de JOSEP MOLL  a VilaWeb
També podeu llegir ací el principi de la novel·la. Espere que us agrade!