dijous, 13 de març del 2014

Animació lectora - Salesians - Alcoi

Text original de la pàgina de l'enllaç 

VISITA DE VICENT ENRIC BELDA

Lun, 17/03/2014
El passat dijous 13 vam rebre la visita de Vicent Enric Belda, escriptor i guanyador de diferents premis tant de narrativa infantil com de juvenil en valencià
Maite Vilanova
VISITA DE VICENT ENRIC BELDAVISITA DE VICENT ENRIC BELDAVISITA DE VICENT ENRIC BELDAVISITA DE VICENT ENRIC BELDA

El passat dijous 13 vam rebre la visita de Vicent Enric Belda, escriptor i guanyador de diferents premis tant de narrativa infantil com de juvenil en valencià. L'objectiu de la seua visita va ser comentar la seua obra Les ombres del bosc, la qual havia sigut llegida pels alumnes de 4t d'ESO.
Vicent Enric Belda va parlar als alumnes de diferents aspectes de l'obra: des de la concepció de l'argument al desenvolupament de l'acció i dels personatges amb tota mena de detalls. Per tal d'enriquir la seua explicació, l'escriptor d'Agullent va presentar un muntatge de diapositives així com un xicotet vídeo amb imatges i textos significatius al voltant del llibre.
A continuació, els alumnes van poder establir un contacte més directe amb ell realitzant-li preguntes sobre els aspectes més controvertits del llibre així com de la seua tasca com a escriptor. Per últim, l'autor va signar els llibres dels alumnes que així ho van voler.
Per la seua banda, els alumnes es van mostrar en general interessats en les explicacions, moltes de les quals intentaven explicar la psicologia dels personatges i el perquè de les seues accions. També li van formular nombroses preguntes que els van ajudar a aclarir dubtes que se'ls havien plantejat al llarg de la lectura.
En definitiva, una activitat positiva per als alumnes el fet de poder entrar en contacte directe amb l'escriptor del llibre que han tingut a les seues mans durant un temps i que ha format part dels seus interrogants. Com tots sabem, llegir ens fa pensar i plantejar-nos coses noves. Aquesta última idea és la que els va fer arribar l'autor com a important: el fet que llegir ens ha de fer reflexionar per a extraure les nostres pròpies conclusions sobre els diferents aspectes de la vida.
Gràcies a tots els alumnes i en especial a l'autor Vicent Enric Belda per apropar-nos al món de la lectura i de l'elaboració literària un poc més. Fins a la pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada